Så ska du klä dig när du renoverar

Så ska du klä dig när du renoverar

När det är dags att renovera behöver du tänka på din klädsel. Du bör till exempel ha kläder som är tåliga, rejäla och som du inte är särskilt rädd om. Det är även en fördel om plaggen skyddar dig mot yttre påfrestningar och skador.

Välj kläder i rätt material

När du renoverar blir du ofta utsatt för damm, kemikalier och starka dofter. Välj därför kläder i material som tål att tvättas i höga temperaturer, så att du kan slänga plaggen i tvättmaskinen på kvällen. Tvätta gärna i 90 grader, men 60 grader går också bra. Bomull är ett material som tål höga temperaturer.

Plaggen som passar bäst vid renovering

Både långärmade och kortärmade tröjor kan vara lämpliga när du renoverar. Långärmat passar bra när du ska isolera eftersom materialet kan göra att det börjar klia om det kommer i kontakt med huden.

Ska du göra något som är fysiskt krävande passar kortärmade tröjor bättre, vilka du kan shoppa här om du behöver förnya garderoben. När det gäller byxor är det alltid bra att välja långbenta varianter istället för shorts, för att skydda ben och knän. Satsa även på ett par rejäla skor, gärna med stålhätta och spiktrampskydd.