Juridisk hjälp vid köp eller försäljning av din bostad

Juridisk hjälp vid köp eller försäljning av din bostad

Först och främst kanske du är ute efter din framtida drömbostad och ett steg på vägen är att sälja din befintliga bostad. Oavsett om du ska köpa, sälja din bostad eller göra både och finns det en del saker du borde hålla koll på.

Skaffa lånelöfte och gå på visningar

Du utgår ifrån din budget när du gör en boendekalkyl. Oavsett hur mycket du älskar ditt drömboende måste du har råd med lån och amorteringar. När du har fått ett lånelöfte av din bank är det dags att gå på visningar. Glöm inte att undersöka bostaden noggrant och ställa frågor till mäklare. Tänk på att du som köpare har undersökningsplikt. Det här innebär att du måste hitta eventuella dolda fel.

Trots att du kanske upplever att allt är i sin ordning har du objektsbeskrivningen till din hjälp. Dessutom kan du prata med grannar om det finns särskilda fel som präglat området. Om det är en bostadsrättsförening kan du kan även använda dig av föreningens energideklaration och årsredovisning.

Skriv kontrakt

När du har vunnit budgivningen ska du skriva kontrakt. Trots att du kommit överens muntligt gäller inte den. Bostadsaffären är i hamn först när alla inblandande parter har skrivit på. Få hjälp med den juridiska delen på Hallqvists advokatbyrå Bostadsjuristerna redan idag.