Inredning – det stora intresset

Inredning – det stora intresset

Gillar- eller älskar du inredning? Då kan man lugnt påstå att du inte är ensam. Intresset för inredning verkar aldrig avta och har en lång tradition i Sverige. De senaste åren med pandemi, jobb hemifrån och helt enkelt mycket tid hemma har också fått många av oss att inse hur mycket omgivningen påverkar oss. Det senaste är ”neurodesign”, teorin om hur inredningen påverkar vår fysiska och mentala hälsa.

Skandinavisk inredning

I Skandinavien är vi kända för att uppskatta neutrala, lugna färger och många designintresserade världen över sneglar åt vårt håll. Stilen kallas ibland ”Scandi-chic”. Det brukar innebära stilrent och snyggt, återhållsamt men ändå med viss elegans. Det får gärna vara funktionellt men med varma toner som ger en välkomnande och intim känsla.

Är det tack vare vädret?

Kanske spelar det berömda svenska vädret en roll. Vi tillbringar mycket tid inomhus, och många gillar att krypa upp i ett soffhörn eller sjunka ner i en skön säng med en bok. Tända levande ljus och kanske dessutom vila ögonen på en noga utvald tavla eller fin poster som fått hedersplats på väggen.

Avslutningsvis så svämmar Internet idag fullkomligt över av inspiration. Det är bara att ta fram telefonen eller datorn och försvinna bort i inredningsdrömmar, det har aldrig varit så lätt som idag att hitta inredning online!