Hjälp vid försäljning av bostadsrätt

Hjälp vid försäljning av bostadsrätt

Funderar du på eller redan har bestämt dig för att sälja din bostadsrätt, kolla in här! När du ska sälja din bostadsrätt, finns det en del du bör vara uppmärksam på. Det är inte bara din lägenhet du säljer utan en del i en fastighet, med allt vad det innebär.

Vad innebär det att äga och sälja en bostadsrätt

En bostadsrättsförening är en typ av ekonomisk förening, med deras lagar. Det är en styrelse som medlemmarna i föreningen väljer och som avgör i en del frågor. När du säljer din lägenhet ska till exempel styrelsen godkänna den nya bostadsrättsinnehavaren, innan du kan överlåta din lägenhet.

Ansvar för besiktning av lägenheten

Ett bostadsköp är ofta den största ekonomiska affären du gör och också en av de viktigare. Det kan var unga människor som ska köpa sitt första boende. Både säljare och köpare vill göra en bra affär och känna sig trygga vid försäljning respektive köp. Föreningen har en årsberättelse som ska var tillgänglig vid försäljningen. Det som hör till det yttre underhållet av fastigheten finns det en plan för. Normalt fördelas kostnaden efter hur stor del i föreningen som lägenheten utgör. Det inre underhållet ansvarar lägenhetsinnehavaren för och det gäller vid en försäljning att ha koll på vad som ingår.